Imagine Games' logo
FAQ

FAQ | Frequently Asked Questions

Nedan följer svar på frågor Christoffer Pichler har fått när han har träffat folk på mässor eller från kompisar. Han har gjort ett enormt stort försök att svara sakligt och sanningsenligt på frågorna. Det är inte alls så att nästan varje svar börjar lite sarkastiskt och sedan fortsätter mer allvarligt.


Finns det något du undrar över som inte är besvarat här? Tveka inte att skicka ett mail till kontakt@imaginegames.se, eller ta direktkontakt med författaren på Instagram, @imagine_games_forlag, eller Discord.

Imagine Games FAQ | skriven av Christoffer Pichler


Q.      Vad handlar dina böcker om?


Om jag berättade det, så försvinner en del av upplevelsen. Jag rekommenderar starkt att du köper böckerna blint.


Fast om du ändå vill veta, eftersom du är en smart och informerad konsument, så är det lågteknologiskt medeltida fantasy drama. Politiska spel, goda mot onda, gråzon-moral och karaktärer som känns verkliga är alla element som dyker upp. Jag har tagit inspiration från många olika historiska händelser och försöker baka in samtidsmetaforer i nästan allt jag skriver. Jag utmanar dig att hitta de tre största historiska händelserna som utspelar sig i Revanianda-trilogin och namnge dem. Jämför resultatet med en vän och se att ni kommer ha åtminstone två svar som skiljer sig åt.


Det finns också magi, dolda berättelser, gåtor och andra ledtrådar om vad som verkligen pågår; det som historien inte berättar för dig. Läs gärna recensionerna här.

Eller läs de mer eller mindre spoilerfria baksidestexterna till Ensamhetens Hav och Frihetens Skugga.


Q.      Vad vill du åtstadkomma med Imagine Games?


Helt ärligt vill jag helst bara dela med mig av historier. Känslan av att få höra vad folk har fått ut av att ha läst mina berättelser och att se längtan efter fortsättningen  i någons ögon är oslagbar. Sedan är jag lite trött på vissa företag (oftast väldigt stora företag) som har dåligt kundbemötande. Jag vill göra affärer på ett annat sätt. Ett sätt där alla känner sig nöjda och jag kan rakryggat stå bakom mitt företag.


Q.      När kommer nästa bok?


Jag försöker släppa en bok per år, men kan inte lova något då jag även måste försörja mig via mitt andra jobb.


Någon gång under första halvan av 2020 kommer jag att disputera som doktor i fysik, så förberedelserna för det tar nästan all min tid, men jag lovar att jag jobbar med den avslutande boken i Revanianda-trilogin parallellt. Helt ärligt så jobbar jag på ett par småprojekt också, men dessa är väldigt hemliga, speciellt för min handledare som tycker jag borde skriva vetenskap och inte skönlitteratur just nu.Q.      Hur gör man för att skriva en bok?


I stort sett så öppnar man sitt favorit ordbehandlingsprogram, följt utav att man trycker ner tangenter på ett sammanhängande sätt. Sedan fortsätter man skriva tills man har fått ihop 60 000 - 100 000 ord. Slutar man innan dess så är man inte klar. Det finns inte riktigt någon genväg.


Sen när man väl har skrivit sin bok, då ska den redigeras, korrekturläsas, lektörsgranskas, omarbetas, finputsas och till slut sättas innan man kan trycka den. Det är en kul process. Inte alls stressframkallande. Jag drömmer inte mardrömmar om högarna med kommentarer som jag behöver åtgärda. Jag ser inte lektörens dömande ögon framför mig varje gång jag öppnar text-filen, eller känner pressen av att allt jag skriver måste vara perfekt. Nej då, det är en jättekul process...


Q.      Är det sant att du både skriver fantasy och är doktorand som sysslar med programmering?


Ja.


Hade jag fått välja helt fritt, så hade jag nog lagt till mellan 5 och 10 timmar på varje dygn så att jag faktiskt hinner med att göra båda sakerna på heltid. Jag älskar att skapa historier och dela med mig av dessa, men samtidigt tycker jag datorer är fascinerande. Allt kan lösas med programmering, brukar jag säga, och jag står bakom det. Det kanske bara tar väldigt lång tid att implementera programmet som löser just ditt problem.


Q.      Varför har du en Discord server?


Bra fråga! Min förhoppning är att det blir som en sorts kommunikationskanal med andra fantasy-, programmerings- och rollspels-intresserade personer och att jag kan få in förslag på vad folk vill ha mer utav, men också att andra kan hitta nya vänner att, till exempel, börja rollspela med. Jag har pratat med många på mässor som känner igen sig i nördigheterna som jag gillar, men som känner sig ensamma i det. Jag tycker vi ändrar på det nu.


Q.      Kan jag kontakta dig ifall jag undrar något mer?


Ja, det är bara att skriva. Det enklaste sättet är via Discord eller Instagram (@imagine_games_forlag). Jag svarar gärna på alla möjliga frågor och funderingar. Vill du bara skriva av dig om vad du tyckte om något jag har skrivit (t.ex. att det gjorde dig jätteupprörd och att jag måste få veta det), så gör det också. All kritik är också uppskattad. Jag lovar inte att jag håller med dig, men åtminstone får jag höra din upplevelse av tankarna jag försöker förmedla.